United Nations High Commissioner for Refugees

Τελευταία Νέα

Η Ύπατη Αρμοστεία ευχαριστεί την Αθλέτικο Μπιλμπάο για την δωρεά της στους πρόσφυγες

24 February 2017

© UNHCR Cyprus

Λευκωσία - Με την ευκαιρία της επίσκεψής της στην Κύπρο για τον επαναληπτικό με τον ΑΠΟΕΛ την Πέμπτη το  βράδυ, η Αθλέτικ Μπιλμπάο βρήκε το χρόνο να εκφράσει την αλληλεγγύη της προς τους πρόσφυγες και αιτητές ασύλου στην Κύπρο. Με στόχο να ενθαρρύνει και να υποστηρίξει τη συμμετοχή τους σε αθλητικές δραστηριότητες, αντιπροσωπεία του διοικητικού συμβουλίου της ομάδας επισκέφτηκε το γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας στη Λευκωσία και δώρισε διάφορα αθλητικά ρούχα προκειμένου να διανεμηθούν σε πρόσφυγες κι αιτητές ασύλου. Πρόκειται για μια πραγματικά αξιέπαινη ανθρωπιστική χειρονομία και είμαστε ευγνώμονες γι 'αυτό.

» Περισσότερα...

Δήλωση Ύπατης Αρμοστείας σχετικά με την άφιξη Σύρων προσφύγων στις 3 Φεβρουαρίου 2017

06 February 2017

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες επιθυμεί να εκφράσει τις ευχαριστίες της προς την Κυπριακή Δημοκρατία της για την άμεση διάσωση των 93 προσφύγων που έφτασαν το βράδυ της Παρασκευής στην περιοχή του Πύργου. Περίπου οι μισοί είναι παιδιά, ορισμένοι χωρίς τους γονείς τους. Οι αρμόδιες αρχές έλαβαν τα αναγκαία μέτρα για την υποδοχή τους και την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών των προσφύγων.

» Περισσότερα...

Κοινή Δήλωση ΥΑ-ΔΟΜ για την αντιμετώπιση των προσφυγικών/μεταναστευτικών μετακινήσεων κατά μήκος της K. Μεσογείου

02 February 2017

©

Εν όψει της άτυπης συνάντησης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αύριο στη Βαλέτα, καλούμε τους Ευρωπαίους ηγέτες να λάβουν αποφασιστική δράση για την αντιμετώπιση των τραγικών απωλειών ανθρώπινων ζωών στην οδό της κεντρικής Μεσογείου και των απαράδεκτων συνθηκών για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στη Λιβύη.

» Περισσότερα...

Ανησυχία για το αντίκτυπο της αναστολής του Προσφυγικού Προγράμματος ΗΠΑ

30 January 2017

© UNHCR

ΓΕΝΕΥΗ - Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Filippo Grandi εξέφρασε την βαθύτατη ανησυχία του για την αβεβαιότητα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες πρόσφυγες σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι βρίσκονται στη διαδικασία της επανεγκατάστασης στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ).

Αυτή την εβδομάδα μόνο, πάνω από 800 πρόσφυγες επρόκειτο να ξεκινήσουν την καινούργια τους ζωή στις ΗΠΑ, αλλά τους απαγορεύθηκε να ταξιδεύσουν στις ΗΠΑ.

» Περισσότερα...

Κοινή δήλωση ΔΟΜ- UNHCR σχετικά με το Προσφυγικό Διάταγμα του Προέδρου Τραμπ

28 January 2017

© UNHCR

ΓΕΝΕΥΗ - Οι ανάγκες των προσφύγων και των μεταναστών παγκοσμίως ποτέ δεν ήταν μεγαλύτερες, και το πρόγραμμα επανεγκατάστασης των ΗΠΑ είναι ένα από τα σημαντικότερα στον κόσμο.

Η μακρόχρονη πολιτική των ΗΠΑ αναφορικά με την υποδοχή των προσφύγων έχει αποδειχθεί ωφέλιμη και για τις δύο πλευρές (win-win situation)

» Περισσότερα...

Nέο σχέδιο ανταπόκρισης για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στην Ευρώπη

19 January 2017

© UNHCR/Achilleas Zavallis

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.), ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ.) και 72 ακόμα εταίροι παρουσιάζουν σήμερα μια νέα στρατηγική και έκκληση, προκειμένου να βοηθήσουν στην ανταπόκριση για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στην Ευρώπη το 2017.

» Περισσότερα...

Η Y.A. επαινεί τις προσπάθειες της Ευρώπης για τη διάσωση ζωών στη Μεσόγειο

16 January 2017

© UNHCR/Marco Rotunno

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) επαινεί τη διάσωση 1.500 περίπου ανθρώπων από σκάφη εκτεθειμένα σε ιδιαίτερα αντίξοες καιρικές συνθήκες στη Μεσόγειο τις τελευταίες τρεις ημέρες. Οι διασώσεις έγιναν από την ιταλική ακτοφυλακή σε συντονισμό με την Frontex, τον Οργανισμό Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής.

» Περισσότερα...

Ανοικτή επιστολή Επιτρόπου Διοικήσεως και Αντιπροσώπου της Ύ.Α.

03 January 2017

Το 2016 ήταν σε παγκόσμιο επίπεδο μια χρονιά με ιδιαίτερες προκλήσεις σε τόσα πολλά μέτωπα, περιλαμβανομένης της μαζικής μετακίνησης προσφύγων και αιτούντων άσυλο προς την Ευρώπη. Μπροστά σε μια πρωτόγνωρη - για τα δεδομένα της Ευρώπης- κατάσταση, οι Κυβερνήσεις αποδείκτηκαν απροετοίμαστες ν’ανταποκριθούν ικανοποιητικά. Η Κύπρος δεν επηρεάστηκε όπως οι περισσότερες χώρες της ΕΕ, ωστόσο οι συνθήκες στο Κέντρο Υποδοχής Κοφίνου παρέμειναν, σε μεγάλο βαθμό, κάτω από τα επιθυμητά πρότυπα. 

» Περισσότερα...

URL: www.unhcr.org.cy/el/nea.html
copyright © 2001-2017 UNHCR - all rights reserved.