United Nations High Commissioner for Refugees

Τελευταία Νέα

Μια νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα πληροφόρησης για τους πρόσφυγες στην Κύπρο

12 October 2017

©

Λευκωσία, Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017 - Η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR) στην Κύπρο εγκαινιάζει σήμερα μια νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα πληροφόρησης για τους πρόσφυγες και τους αιτητές ασύλου που ζουν στο νησί. Ένας ιστότοπoς συμβατός με την κινητή τηλεφωνία, προσβάσιμος στο help.unhcr.org, η πλατφόρμα «HELP» επιδιώκει να προσφέρει ολοκληρωμένες, ακριβείς, αντικειμενικές και ενημερωμένες πληροφορίες που είναι ουσιαστικές για τους πρόσφυγες και τους αιτητές ασύλου.

» Περισσότερα...

Ένας στους εκατό – O δύσκολος δρόμος νεαρής πρόσφυγα στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση

11 October 2017

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, «Μένοντας πίσω: Η εκπαίδευση των προσφύγων σε κρίση» (Left Behind: Refugee Education in Crisis), η εγγραφή νέων ανθρώπων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση βρίσκεται στο 36% παγκοσμίως. Για τους πρόσφυγες, ωστόσο, παραμένει στο 1% - παρά τις μεγάλες βελτιώσεις στον συνολικό αριθμό αυτών που φοιτούν χάρη στις επενδύσεις σε υποτροφίες και άλλα προγράμματα. Η Ύπατη Αρμοστεία στην Κύπρο είχε πρόσφατα την ευκαιρία να συναντήσει τη Nικόλ *, μια νεαρή πρόσφυγα η οποία βρίσκεται ανάμεσα στο 1%. Πέρασε τις προεισαγωγικές εξετάσεις το καλοκαίρι και από το Σεπτέμβριο φοιτά στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. 

» Περισσότερα...

Ο Volker Türk της Υ.Α. προειδοποιεί ότι απειλείται το παγκόσμιο περιβάλλον ασύλου

05 October 2017

© UNHCR/Jean-Marc Ferré

Το 2017, παραβιάσεις του διεθνούς προσφυγικού δικαίου, όπως οι ένοπλες επιθέσεις και η αναγκαστική απομάκρυνση οικογενειών από τα σύνορα, έβαλαν σε κίνδυνο τη ζωή ανθρώπων που έφυγαν κυνηγημένοι για να σωθούν, δήλωσε ο Βοηθός Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες σε θέματα Προστασίας.

» Περισσότερα...

Η ζωή των προσφύγων μέσα από την έκθεση φωτογραφίας «Στα χνάρια των ξένων»/ Τhe Alien Trail

28 September 2017

© UNHCR Cyprus

Μια συνομιλία με τον Νικόλα Ιορδάνου και τη Σύλβια Νικολαϊδου, τους Κύπριους επιμελητές της έκθεσης "Στα χνάρια των ξένων" (The Alien Trail), είναι πάντα ενδιαφέρουσα. Είχαμε τη χαρά να συνομιλήσουμε μαζί τους κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας  στην Παλιά Ηλεκτρική Πάφου όπου φιλοξενείται η έκθεση.

» Περισσότερα...

Η Y.A. καλεί για τη συνέχιση του προγράμματος μετεγκατάστασης της Ε.Ε.

26 September 2017

©UNHCR/Y.Kyvernitis

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) απευθύνει έκκληση στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να προχωρήσουν άμεσα στη μετεγκατάσταση όλων των αιτούντων άσυλο που εμπίπτουν στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης έκτακτης ανάγκης της Ε.Ε. και να συνεχίσουν το πρόγραμμα πέρα από τον αρχικό σχεδιασμό των δύο ετών.

» Περισσότερα...

Ένας οραματιστής Νιγηριανός δάσκαλος βραβεύεται με το Βραβείο Προσφύγων Nάνσεν της Υ.Α.

18 September 2017

© UNHCR/Rahima Gambo

Ο άνθρωπος που μεσολάβησε για να βοηθήσει στην απελευθέρωση των κοριτσιών Chibok τιμάται με το ανθρωπιστικό βραβείο για τη δημιουργία σχολείων εν μέσω συρράξεων στη βορειοανατολική Νιγηρία.

» Περισσότερα...

Έκθεση της Υ.Α. υπογραμμίζει την κρίση στην εκπαίδευση για τα παιδιά πρόσφυγες

12 September 2017

© UNHCR/Anthony Karumba

Σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύει σήμερα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.), περισσότερα από 3,5 εκατομμύρια παιδιά πρόσφυγες ηλικίας 5 έως 17 ετών δεν είχαν την ευκαιρία να πάνε στο σχολείο το περασμένο ακαδημαϊκό έτος.

» Περισσότερα...

Δήλωση της Υ.Α. για τα δύο χρόνια από τον θάνατο του Alan Kurdi

31 August 2017

©UNHCR/Yante Ismail

Σχεδόν δύο χρόνια από τότε που το άψυχο κορμάκι του τρίχρονου αγοριού από τη Συρία Alan Kurdi βρέθηκε στις ακτές της Τουρκίας, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) καλεί τη διεθνή κοινότητα να πάρει δραστικά μέτρα για την αποτροπή περισσότερων τραγωδιών.

» Περισσότερα...

Δήλωση του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Filippo Grandi για τη συνάντηση της 28ης Αυγούστου στο Παρίσι

28 August 2017

© UNHCR

"Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) καλωσορίζει τις δεσμεύσεις που έγιναν σήμερα στη συνάντηση για τη μετανάστευση και το άσυλο στο Παρίσι."

» Περισσότερα...

Ενώ μειώνονται οι αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στην Ευρώπη, επιμένουν οι αναφορές για κακοποιήσεις και οι θάνατοι

24 August 2017

©MOAS.eu

Σύμφωνα με νέα έκθεση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.), παρατηρείται μείωση του αριθμού των προσφύγων και των μεταναστών που έφτασαν στην Ευρώπη το πρώτο εξάμηνο του 2017. Ωστόσο, χωρίς να έχουν στη διάθεσή τους νόμιμες οδούς, πολλοί εξακολουθούν να καταφεύγουν σε αδίστακτους διακινητές και δίκτυα εμπορίας ανθρώπων διακινδυνεύοντας να χάσουν τη ζωή τους ή να υποστούν κακομεταχείριση ή και τα δύο.

» Περισσότερα...

URL: www.unhcr.org.cy/el/nea.html
copyright © 2001-2017 UNHCR - all rights reserved.