United Nations High Commissioner for Refugees

Τελευταία Νέα

UNHCR is looking for candidates to fill a number of positions worldwide

27 March 2017

Πρόσφυγες στην Κύπρο αντλούν κουράγιο από δύο γυναίκες αφοσιωμένες στον αθλητισμό και στους πρόσφυγες

24 March 2017

© UNHCRCyprus

Λευκωσία – Πρόσφυγες και αιτητές ασύλου στην Κύπρο είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν τις ιστορίες τους και να εμπνευστούν από το έργο της Τέγκλα Λορούπε, Αρχηγού της  αποστολής της Ολυμπιακής Ομάδας Προσφύγων 2016, και Γκέλυς Αρώνη, Συντονίστριας Εκπαίδευσης για τους Πρόσφυγες του Υπουργείου Παιδείας στην Ελλάδα σε συνάντηση που είχαν μαζί τους χθές στο γραφείο μας στη Λευκωσία. 

» Περισσότερα...

Σχόλιο του Διευθυντή του Γραφείου Ευρώπης της Υ.Α., Vincent Cochetel, για τα τελευταία ναυάγια ανοιχτά της Λιβύης

23 March 2017

©

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) ανησυχεί ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες αναφορές για τουλάχιστον δύο ναυάγια που συνέβησαν την Πέμπτη έξω από τις ακτές της Λιβύης. Σύμφωνα με πηγές από μη κυβερνητικές οργανώσεις, πέντε σοροί νεαρών ανδρών ανασύρθηκαν σήμερα σε απόσταση 14 μιλίων από τη Λιβυκή ακτή κοντά σε δύο άδειες και μερικώς βυθισμένες φουσκωτές βάρκες. Σύμφωνα με τους γιατρούς του πλοίου Golfo Azzurro, ο θάνατός τους οφείλεται σε πνιγμό και συνέβη τις τελευταίες 24 ώρες. 

» Περισσότερα...

Καλωσορίζουμε την άφιξη της Tegla Loroupe στην Κύπρο

22 March 2017

© UNHCR/Benjamin Loyseau

Λευκωσία – Είναι με ιδιαίτερη χαρά και τιμή που θα καλωσορίσουμε αύριο στο γραφείο μας την Tegla Louroupe, Επικεφαλής της Αποστολής της Ολυμπιακής Ομάδας για τους Πρόσφυγες στο Ρίο το 2016. Προσκεκλημένη στο νησί από την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, η  Tegla Louroupe θα είναι ομιλήτρια στο συνέδριο «Γυναίκες στον Αθλητισμό", το οποίο θα πραγματοποιηθεί σήμερα το βράδυ στη Λευκωσία. Αύριο το πρωί θα συναντηθεί με πρόσφυγες που ζουν στην Κύπρο για ν’ ακούσει τις ιστορίες τους και να μοιραστεί μαζί τους τις δικές της εμπειρίες. Το απόγευμα θα επισκεφθεί το Κέντρο Υποδοχής στην Κοφίνου όπου θα συμμετέχει σε αθλητικές δραστηριότητες μαζί με τους διαμένοντες του κέντρου.

» Περισσότερα...

Η Ειδική Απεσταλμένη Angelina Jolie ανανεώνει τη συνεργασία της με την Y.A.

16 March 2017

© UNHCR/Mark Henley

Η Ειδική Απεσταλμένη Angelina Jolie επιβεβαίωσε χθες για μια ακόμα φορά τη δέσμευσή της απέναντι στους πρόσφυγες παγκοσμίως λέγοντας στο προσωπικό της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες: "Θα είμαι μαζί σας για μια ζωή".

Η κα. Jolie επισκέφθηκε τα κεντρικά γραφεία της Υ.Α. κατά τη διάρκεια μονοήμερου ταξιδιού της στη Γενεύη και είχε την ευκαιρία να μιλήσει σε εκατοντάδες μέλη του προσωπικού της Υ.Α. στο αίθριο του κτιρίου.

» Περισσότερα...

Η Συρία σε κρίσιμο σημείο, καθώς ο πόλεμος μπαίνει στο έβδομο έτος του

09 March 2017

© UNHCR

Καθώς πλησιάζει ένα ακόμα τραγικό ορόσημο στον ολέθριο πόλεμο της Συρίας, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) καλεί τη διεθνή κοινότητα να πολλαπλασιάσει τη γενναιόδωρη στήριξή της, ώστε να βοηθήσει να αντισταθμιστούν οι συνεχείς και αφόρητες κακουχίες που περνούν εκατομμύρια αθώοι άμαχοι στη χώρα τους και στην ευρύτερη περιοχή.

"Η Συρία βρίσκεται σε πολύ κρίσιμο σημείο", δήλωσε ο Filippo Grandi, Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. "Αν δε ληφθούν δραστικά μέτρα για να στηριχθεί η ειρήνη και η ασφάλεια στη Συρία, η κατάσταση θα επιδεινωθεί".

» Περισσότερα...

Οι φτωχότερες χώρες φιλοξενούν την πλειοψηφία των αναγκαστικά εκτοπισμένων

01 March 2017

©UNHCR/Sam Tarling

Σύμφωνα με νέα έκθεση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.), οι συρράξεις, οι διώξεις και η βία έχουν οδηγήσει στον επιπλέον εκτοπισμό τουλάχιστον 3,2 εκατομμυρίων ανθρώπων μέσα στους πρώτους έξι μήνες του περασμένου έτους. Ταυτόχρονα, οι χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος ήταν αυτές που έπαιξαν τον μεγαλύτερο ρόλο στην υποδοχή των εκτοπισμένων όλου του κόσμου.

Όπως καταδεικνύει η έκθεση της Υ.Α. για τις Τάσεις Α' Εξαμήνου 2016, 1,7 εκατομμύρια άνθρωποι εκτοπίστηκαν μέσα στην ίδια τους τη χώρα κατά την περίοδο αυτή, ενώ 1,5 εκατομμύρια διέσχισαν διεθνή σύνορα.

» Περισσότερα...

Πρόσφυγες και μετανάστες αντιμέτωποι με περισσότερους κινδύνους προσπαθώντας να φτάσουν στην Ευρώπη

28 February 2017

©

Σε μια νέα έκθεση, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) περιγράφει με λεπτομέρεια τις επιπτώσεις των αυξημένων συνοριακών περιορισμών που άρχισαν να ισχύουν το 2016 στις μετακινήσεις των προσφύγων και των μεταναστών προς και εντός της Ευρώπης. Δείχνει ότι οι άνθρωποι συνεχίζουν να μετακινούνται αλλά επιχειρούν διαφορετικά και επικίνδυνα ταξίδια, που βασίζονται συχνά σε διακινητές λόγω της έλλειψης προσβάσιμων νόμιμων οδών για να φτάσουν στην Ευρώπη.

» Περισσότερα...

Η Ύπατη Αρμοστεία ευχαριστεί την Αθλέτικο Μπιλμπάο για την δωρεά της στους πρόσφυγες

24 February 2017

© UNHCR Cyprus

Λευκωσία - Με την ευκαιρία της επίσκεψής της στην Κύπρο για τον επαναληπτικό με τον ΑΠΟΕΛ την Πέμπτη το  βράδυ, η Αθλέτικ Μπιλμπάο βρήκε το χρόνο να εκφράσει την αλληλεγγύη της προς τους πρόσφυγες και αιτητές ασύλου στην Κύπρο. Με στόχο να ενθαρρύνει και να υποστηρίξει τη συμμετοχή τους σε αθλητικές δραστηριότητες, αντιπροσωπεία του διοικητικού συμβουλίου της ομάδας επισκέφτηκε το γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας στη Λευκωσία και δώρισε διάφορα αθλητικά ρούχα προκειμένου να διανεμηθούν σε πρόσφυγες κι αιτητές ασύλου. Πρόκειται για μια πραγματικά αξιέπαινη ανθρωπιστική χειρονομία και είμαστε ευγνώμονες γι 'αυτό.

» Περισσότερα...

Δήλωση Ύπατης Αρμοστείας σχετικά με την άφιξη Σύρων προσφύγων στις 3 Φεβρουαρίου 2017

06 February 2017

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες επιθυμεί να εκφράσει τις ευχαριστίες της προς την Κυπριακή Δημοκρατία της για την άμεση διάσωση των 93 προσφύγων που έφτασαν το βράδυ της Παρασκευής στην περιοχή του Πύργου. Περίπου οι μισοί είναι παιδιά, ορισμένοι χωρίς τους γονείς τους. Οι αρμόδιες αρχές έλαβαν τα αναγκαία μέτρα για την υποδοχή τους και την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών των προσφύγων.

» Περισσότερα...

URL: www.unhcr.org.cy/el/nea.html
copyright © 2001-2017 UNHCR - all rights reserved.