United Nations High Commissioner for Refugees

Τελευταία Νέα

Λάουρα *, επιστήμονας και τραγουδοποιός

24 May 2017

© UNHCR Cyprus

Συνεχίζουμε σήμερα με την τρίτη μας ιστορία. Μια νεαρής γυναίκας από το Καμερούν που ζει μόνη της στην Κύπρο αφού κατέφυγε στο νησί για ν'αποφύγει εξαναγκαστικό γάμο.  Ο φόβος και η ανασφάλεια καθώς και οι υποτυπώδεις συνθήκες διαβίωσης στα υποστατικά που κατά κανόνα διαμένουν αιτητές ασύλου αναδεικνύονται, μεταξύ άλλων, στη σημερινή μας ιστορία. 

» Περισσότερα...

Η ζωή αιτητών ασύλου στην Κύπρο - Celine *, μητέρα και μοδίστρα

16 May 2017

© UNHCR Cyprus

Ξεκινήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα μια σειρά ιστοριών (http://bit.ly/2rimizX) που παρουσιάζουν την πραγματικότητα της καθημερινής ζωής ορισμένων αιτητών ασύλου, θέτοντας ερωτήματα όπως: Πώς είναι να είσαι αιτητής ασύλου στην Κύπρο; Πώς ζουν αυτοί οι άνθρωποι; 

Σήμερα συνεχίζουμε με τη δεύτερη ιστορία: Celine *, μητέρα και μοδίστρα.

Εν τω μεταξύ, η Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων στην τελευταία της έκθεση για την Κύπρο, που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή 12 Μαΐου, κατέγραψε τις ανησυχίες της για την κατάσταση των αιτούντων άσυλο στην Κύπρο και προέβη σε συστάσεις. 

» Περισσότερα...

Η ζωή αιτητών ασύλου στην Κύπρο - Άγια*, Νεαρή μητέρα από τη Σομαλία

09 May 2017

© UNHCR Cyprus

Πώς είναι να είσαι αιτητής ασύλου στην Κύπρο; Πώς ζουν αυτοί οι άνθρωποι; Αν εξαρτώνται από την κοινωνική πρόνοια εξασφαλίζεται μια αξιοπρεπή διαβίωση όσον αφορά στην υγεία και στην επιβίωση αυτών των ατόμων και των οικογενειών τους; Ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι και τι ονειρεύονται για το μέλλον;

Ξεκινάμε σήμερα μια σειρά ιστοριών που απαντούν στις περισσότερες από τις παραπάνω ερωτήσεις και παρουσιάζουν την πραγματικότητα της καθημερινής ζωής ορισμένων αιτητών ασύλου.

Γνωρίστε σήμερα την Άγια και Άμπτι*, Νεαρή μητέρα και γιο από τη Σομαλία

» Περισσότερα...

Τελευταία ενημέρωση για τα δύο ναυάγια στην Κεντρική Μεσόγειο

09 May 2017

© UNHCR/F. Malavolta

Τις τελευταίες 24 ώρες έχουμε λάβει ανησυχητικές πληροφορίες για δύο νέα ναυάγια στην Κεντρική Μεσόγειο.

» Περισσότερα...

Δήλωση του Filippo Grandi για τις αφίξεις στη Μεσόγειο μέσα στο Σαββατοκύριακο

07 May 2017

© UNHCR/Alfredo D’Amato

"Από την Παρασκευή 5 Μαΐου, περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι διέσχισαν τη Μεσόγειο για να φτάσουν στην Ιταλία, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των αφίξεων φέτος στις 43.000. Αυτές οι μαζικές αφίξεις, καθώς και το γεγονός ότι περισσότεροι από 1.150 άνθρωποι αγνοούνται ή έχουν χάσει τη ζωή τους από την αρχή του έτους στην προσπάθεια τους να φτάσουν στην Ευρώπη, καταδεικνύουν ότι η διάσωση στη θάλασσα παραμένει ζωτικής σημασίας.

» Περισσότερα...

Η Yusra Mardini, κολυμβήτρια από τη Συρία, νέα Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της Υ.Α.

28 April 2017

©UNHCR/Susan Hopper

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) ανακοίνωσε σήμερα ότι η Yusra Mardini, πρόσφυγας από τη Συρία και Ολυμπιακή αθλήτρια, ανακηρύσσεται Πρέσβειρα Καλής Θέλησης.

» Περισσότερα...

Τροποποίηση νομοθεσίας ανοίγει το δρόμο για την πρόσβαση προσφύγων σε βασικές τραπεζικές υπηρεσίες.

24 April 2017

©

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες είναι στην ευχάριστη θέση να συμμετέχει σήμερα στη συζήτηση που θα διεξαχθεί στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής των Αντιπροσώπων αναφορικά με το νομοσχέδιο το οποίο θα εναρμονίσει την εθνική νομοθεσία με την Ευρωπαϊκή Οδηγία 2014/92/ΕΕ.

» Περισσότερα...

Η UNICEF και η Υ.Α. καλωσορίζουν τις ευρωπαϊκές κατευθυντήριες οδηγίες για τα παιδιά πρόσφυγες και μετανάστες

13 April 2017

© UNHCR/Y.Kyvernitis

Η UNICEF και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) χαιρετίζουν σήμερα τις νέες κατευθυντήριες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως ένα ορόσημο για την προστασία των παιδιών μεταναστών και προσφύγων.

» Περισσότερα...

UNHCR is looking for candidates to fill a number of positions worldwide

27 March 2017

Πρόσφυγες στην Κύπρο αντλούν κουράγιο από δύο γυναίκες αφοσιωμένες στον αθλητισμό και στους πρόσφυγες

24 March 2017

© UNHCRCyprus

Λευκωσία – Πρόσφυγες και αιτητές ασύλου στην Κύπρο είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν τις ιστορίες τους και να εμπνευστούν από το έργο της Τέγκλα Λορούπε, Αρχηγού της  αποστολής της Ολυμπιακής Ομάδας Προσφύγων 2016, και Γκέλυς Αρώνη, Συντονίστριας Εκπαίδευσης για τους Πρόσφυγες του Υπουργείου Παιδείας στην Ελλάδα σε συνάντηση που είχαν μαζί τους χθές στο γραφείο μας στη Λευκωσία. 

» Περισσότερα...

URL: www.unhcr.org.cy/el/nea.html
copyright © 2001-2017 UNHCR - all rights reserved.