United Nations High Commissioner for Refugees

Ανθρώπινες Ιστορίες

©

Πίσω από τα στατιστικά στοιχεία

Πίσω από όλες τις δηλώσεις και τα στατιστικά στοιχεία σχετικά με τους πρόσφυγες, τους αιτούντες άσυλο, τους  εσωτερικά εκτοπισμένους και τους απάτριδες, πρόκειται για πραγματικούς ανθρώπους με ιστορίες ασύλληπτου πόνου και απώλειας, αλλά και αστείρευτου κουράγιου, ελπίδας και αποφασιστικότητας. Η Ύπατη Αρμοστεία πιστεύει ότι θα πρέπει να παρέχει μια πλατφόρμα που να ακούγεται η  φωνή τους και – νοουμένου ότι δεν κινδυνεύει η ασφάλειά τους - να αποδώσει ένα ανθρώπινο πρόσωπο στα εκατομμύρια ανθρώπων που εμπίπτουν στους όρους εντολής της Ύπατης Αρμοστείας. Το προσωπικό μας σε όλο τον κόσμο συγκεντρώνει αυτές τις ανθρώπινες ιστορίες κάθε μέρα έτσι ώστε οι άνθρωποι που ζουν σε συνθήκες ειρήνης και άνεσης να μπορούν να κατανοήσουν καλύτερα τους λόγους για τους οποίους οι ξεριζωμένοι χρειάζονται προστασία.

Στην στήλη αυτή μπορείτε να διαβάσετε άρθρα της Ύπατης Αρμοστείας στην Κύπρο που αφορούν πρόσφυγες, αιτητές ασύλου και άτομα με καθεστώς συμπληρωματικής προστασίας που διαμένουν στην Κύπρο.

Για περισσότερες ιστορίες προσφύγων παγκοσμίως μπορείτε να συνδεθείτε με την κεντρική ιστοσελίδα της Ύπατης Αρμοστείας.

» Περισσότερα...

Refugees voice

Η παροχή υποτροφιών από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας δίνει ελπίδα σε νεαρούς πρόσφυγες

16 June 2017

© UNHCR Cyprus

Σήμερα, πάνω από 65 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως έχουν ξεριζωθεί από τον πόλεμο και τις διώξεις, εκ των οποίων τα 21 εκατομμύρια είναι πρόσφυγες και περισσότεροι από τους μισούς είναι παιδιά. Σύμφωνα με παγκόσμια έκθεση της Ύπατης Αρμοστείας, μόνο το 50% έχει πρόσβαση στην δημοτική εκπαίδευση, το 22% στην δευτεροβάθμια και μόλις 1% στην τριτοβάθμια. 

» Περισσότερα...

Οικογένεια προσφύγων από το Νότιο Σουδάν χάνει την ελπίδα για μια αξιοπρεπή ζωή στην Κύπρο

07 June 2017

© UNHCR/David Azia

Συνεχίζουμε σήμερα με την τέταρτή μας ιστορία. Πρόκειται για μια 57χρονη μητέρα και τους δίδυμους γιους της που εγκατέλειψαν το Νότιο Σουδάν για να βρουν ασφάλεια από τον πόλεμο και τις διώξεις. Η οικογένεια αιτήθηκε άσυλο στην Κύπρο, αλλά ένα χρόνο μετά έχασαν κάθε ελπίδα ότι η Κύπρος θα μπορούσε να γίνει η δεύτερή τους πατρίδα.

» Περισσότερα...

Λάουρα *, επιστήμονας και τραγουδοποιός

24 May 2017

© UNHCR Cyprus

Συνεχίζουμε σήμερα με την τρίτη μας ιστορία. Μια νεαρής γυναίκας από το Καμερούν που ζει μόνη της στην Κύπρο αφού κατέφυγε στο νησί για ν'αποφύγει εξαναγκαστικό γάμο.  Ο φόβος και η ανασφάλεια καθώς και οι υποτυπώδεις συνθήκες διαβίωσης στα υποστατικά που κατά κανόνα διαμένουν αιτητές ασύλου αναδεικνύονται, μεταξύ άλλων, στη σημερινή μας ιστορία. 

» Περισσότερα...

Η ζωή αιτητών ασύλου στην Κύπρο - Celine *, μητέρα και μοδίστρα

16 May 2017

© UNHCR Cyprus

Ξεκινήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα μια σειρά ιστοριών (http://bit.ly/2rimizX) που παρουσιάζουν την πραγματικότητα της καθημερινής ζωής ορισμένων αιτητών ασύλου, θέτοντας ερωτήματα όπως: Πώς είναι να είσαι αιτητής ασύλου στην Κύπρο; Πώς ζουν αυτοί οι άνθρωποι; 

Σήμερα συνεχίζουμε με τη δεύτερη ιστορία: Celine *, μητέρα και μοδίστρα.

Εν τω μεταξύ, η Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων στην τελευταία της έκθεση για την Κύπρο, που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή 12 Μαΐου, κατέγραψε τις ανησυχίες της για την κατάσταση των αιτούντων άσυλο στην Κύπρο και προέβη σε συστάσεις. 

» Περισσότερα...

Η ζωή αιτητών ασύλου στην Κύπρο - Άγια*, Νεαρή μητέρα από τη Σομαλία

09 May 2017

© UNHCR Cyprus

Πώς είναι να είσαι αιτητής ασύλου στην Κύπρο; Πώς ζουν αυτοί οι άνθρωποι; Αν εξαρτώνται από την κοινωνική πρόνοια εξασφαλίζεται μια αξιοπρεπή διαβίωση όσον αφορά στην υγεία και στην επιβίωση αυτών των ατόμων και των οικογενειών τους; Ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι και τι ονειρεύονται για το μέλλον;

Ξεκινάμε σήμερα μια σειρά ιστοριών που απαντούν στις περισσότερες από τις παραπάνω ερωτήσεις και παρουσιάζουν την πραγματικότητα της καθημερινής ζωής ορισμένων αιτητών ασύλου.

Γνωρίστε σήμερα την Άγια και Άμπτι*, Νεαρή μητέρα και γιο από τη Σομαλία

» Περισσότερα...

Μπορεί η Κύπρος να μην ήταν στα σχέδιά τους, όμως είναι χαρούμενες που βρίσκονται εδώ

31 March 2016

Κέντρο Υποδοχής Κοφίνου, 31 Μαρτίου (UNHCR) - Όταν  η Μαρία *, η Tερχάσσε * και η Ελένη *, τρεις αδελφές από την Ερυθραία, ξεκίνησαν από την Τουρκία το περασμένο καλοκαίρι πάνω σ’ένα φουσκωτό γεμάτο με 40 πρόσφυγες και μετανάστες για να μεταβούν στην Ελλάδα, τελικός τους προορισμός ήταν η Φινλανδία.  Δεν γνώριζαν καν πού είναι η Κύπρος, πόσο μάλλον να φανταστούν την Κύπρο ως την καινούργια τους πατρίδα. 

» Περισσότερα...

Η ονειροπόλος, η φίλη, η λάτρης του καφέ

03 August 2015

© UNHCR Cyprus

«Ο καφές. Αν υπάρχει ένα πράγμα που μου λείπει είναι η τελετουργία του καφέμε την οικογένειά μου.» Σε ένα νησί όπου η κατανάλωση καφέ είναι περίπου 4 κιλάανά άτομο κάποιος θα σκεφτόταν ότι Ruda και Eilham έχουν βρει τον παράδεισοτους. Κατά μία έννοια ίσως και να είναι έτσι.  

» Περισσότερα...

Ο αισιόδοξος, ο εθελοντής ο δεινός λύτης προβλημάτων

16 July 2015

© UNHCR Cyprus

Μιλώντας με τον Hazem είναι πάντα μια απόλαυση. Ένας ευχάριστος και θετικός νέος, με πίστη στις ανθρώπινες αξίες, πείσμα για μόρφωση και  συνεχή εξέλιξη, με αλληλεγγύη προς τον  συνάνθρωπο του, είναι μια ευχάριστη παρέα για τους γύρω του.   Κάθε δεύτερη του σκέψη είναι πως να βρει τρόπους να βοηθήσει πρόσφυγες σαν και αυτόν, πως να μαζέψει τις απαραίτητες πληροφορίες για την κοινωνία υποδοχής τους και να τους βοηθήσει να ενταχθούν.  Η συνεχίση των σπουδών του είναι στο καρνέ των προτεραιοτήτων του με κινητήρια δύναμη τη δημιουργία  ενός καλύτερου αύριο και την εκπλήρωση των ονείρων και επιθυμιών του. 

» Περισσότερα...

Νασίγια Αισιόδοξη, θυγατέρα, ταξιδεύτρια

01 June 2015

© UNHCR Cyprus

Είμαι Νασίγια Μοχάμεντ, είμαι 18 ετών και κατάγομαι από τη Σομαλία. Ήμουν 15 χρονών όταν η μητέρα μου μού είπε ότι η Σομαλία δεν ήταν πια ασφαλής για μένα κι ότι ήταν καλύτερα να φύγω. "Αυτό που συνέβη στην αδελφή σου θα μπορούσε να συμβεί και σε σένα,» μου είπε κι άρχισε να με προετοιμάζει για το ταξίδι στην Ευρώπη. Ήρθα στην Κύπρο στις 12 του Οκτώβρη 2013.

» Περισσότερα...

Nαμπίλ: Ο οδοντίατρος, ο μαχητής, ο ρεαλιστής

01 June 2015

© UNHCR Cyprus

"Δεν υπάρχει κανένας πρόσφυγας που μπορεί να ξεχάσει τη χώρα τους. Όλοι έχουν ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα επιστρέψουν. Η γιαγιά μου έζησε όλη τη ζωή της στη Συρία προσωρινά ...Είχε πάντα την ελπίδα ότι θα επέστρεφε για να πεθάνει και να ταφεί στην Παλαιστίνη, » λέει ο Ναμπίλ.

» Περισσότερα...

AΡΒΙΝ o γιος, ο μαθητής, αυτός που θέλει να βοηθήσει όσους έχουν ανάγκη

01 May 2015

© UNHCR Cyprus

Είμαι ο Αρβιν και  κατάγομαι από το Ιράν. Ήρθα στην Κύπρο με την οικογένειά  μου όταν ήμουν 3 χρονών. Ήρθαμε στην Κύπρο το 2000 ως πρόσφυγες λόγω των πολιτικών πεποιθήσεων του πατέρα μου.

» Περισσότερα...

Η ιστορία του Μουκουμάρ

14 April 2015

© UNHCR Cyprus

O Mukumar, ένας πολυπράγμων επιχειρηματίας, ζει ως πρόσφυγας στην Κύπρο από το 1998. Από τον Οκτώβριο του 2014 είναι Κύπριος πολίτης. Η Ύπατη Αρμοστεία τον συνάντησε στο μίνι μάρκετ που διατηρεί στην παλιά πόλη της Λευκωσίας, όπου πωλεί μια ποικιλία των εμπορευμάτων για τους Ασιάτες αλλά και για τους ντόπιους, παρόλο που δεν είναι πολλοί σήμερα στη γειτονιά, όπως αναφέρει ο ίδιος χαριτολογώντας.

» Περισσότερα...

H ιστορία της Σύλβια * - Μητέρα από τη Συρία που επέζησε από το επικίνδυνο ταξίδι στη Μεσόγειο σύντομα θα επανενωθεί με την οικογένειά της στην Ευρώπη

10 February 2015

© UNHCR Cyprus

«Σας λέω, δεν θα ξεχάσω ποτέ τη στιγμή που κοίταξα τη θάλασσα και σκέφτηκα: σε 2-3 μέρες θα δω τα παιδιά μου.  Δεν θα ξεχάσω ποτέ την αίσθηση της ελπίδας. Εκείνη τη στιγμή, όλες οι δυσκολίες, ο πόλεμος, τα πτώματα στους δρόμους, όλα είχαν γίνει μια κακή ανάμνηση.» Οι αναμνήσεις του επικίδυνου ταξιδιού ακόμα νωπές για τη Σύλβια*, ωστόσο τα πάντα ξεθωριάζουν στη σκέψη ότι σύντομα θα βρίσκεται με τα παιδιά της.

» Περισσότερα...

UNHCR Cyprus meets with the director of “Growing Home”, a film documentary about Syrian refugees

© UNHCR Cyprus

Faisal Attrache, a young documentary director, a Syrian-American as he defines himself, was in Cyprus on the occasion of the World Refugee Day 2015 to screen his twenty minute documentary “Growing Home”; a film about Samer, a displaced Syrian barber who took refuge along with this family in the Zaatari Refugee Camp in Jordan.

» Περισσότερα...

Πρόσφυγες διακινδυνεύουν τη ζωή τους στη θάλασσα αναζητώντας οικογενειακή επανένωση και ασφάλεια στην Ευρώπη

10 October 2014

© UNHCR Cyprus

10 Οκτωβρίου του 2014, Λευκωσία (UNHCR) - Ο φόβος του τρομακτικού πολέμου που έχει ήδη διασκορπίσει την οικογένειά του  στην Ευρώπη δεν άφηνε πολλά περιθώρια για τον Αχμέτ *. Έπρεπε να δραπετεύσει από τη Συρία. "Γεννήθηκα στη Χομς και ήθελα να ζήσω εκεί μέχρι το τέλος,» λέει ο πενηντάχρονος Παλαιστίνιος πρόσφυγας από τη Συρία και επιτυχημένος προπονητής ποδοσφαίρου στη Χόμς. 

» Περισσότερα...

Η ιστορία του Εμμάνουελ – ένας ανιθαγενής έφηβος γεννημένος στις Περιοχές των Κυρίαρχων Βρετανικών Βάσεων *

05 September 2014

© UNHCR Cyprus

Εμμάνουελ, ο πρωτότοκος γιος του Μπασίρ γεννήθηκε το 2000 στο "ξεχασμένο χωριό» Ρίτσμοντ στη Δεκέλεια, στις Περιοχές των Κυρίαρχων Βρετανικών Βάσεων*.  Ο πατέρας του από το Νότιο Σουδάν και η μητέρα του από την Αιθιοπία γνωρίστηκαν το 1998 στη βάρκα που θα τους μετέφερε από το Λίβανο στην Ιταλία. Όμως η βάρκα κατέληξε στις ακτές των Βάσεων, στο Ακρωτήρι *.

» Περισσότερα...

Η ιστορία του Σιβάν, Κούρδος από το Ιράκ

05 September 2014

© UNHCR Cyprus

Ο πατέρας του Σιβάν δραπέτευσε από το Ιρακινό Κουρδιστάν το 1998 και από το Λίβανο έφτασε με βάρκα στο Ακρωτήρι* της Κύπρου την ίδια χρονιά. Ένα χρόνο μετά ο Σιβάν, πέντε χρονών τότε, ήρθε στην Κύπρο με την υπόλοιπη οικογένειά του. Ο Σιβάν, είκοσι χρονών σήμερα, εξακολουθεί να ζεί στο χωριό Ρίτσμοντ, στη Δεκέλεια*. Φοιτά στο πανεπιστήμιο και ελπίζει να είναι σε θέση να ολοκληρώσει τις σπουδές του, ώστε να μπορεί να βοηθήσει την οικογένειά του. Ανησυχεί όχι μόνο για το μέλλον του, αλλά και για τους άλλους πρόσφυγες που νιώθουν παγιδευμένοι στο χωριό Ρίτσμοντ.

» Περισσότερα...

Η ιστορία του Μπασίρ από το Νότιο Σουδάν. Δεκαέξι χρόνια στην Κύπρο και ακόμα ζεί στην αβεβαιότητα

05 September 2014

© UNHCR Cyprus

Όταν ο Μπασίρ δραπέτευσε από τη βία στο Σουδάν ήταν 25 χρονών γεμάτος όνειρα για μια νέα ζωή, μακρυά από τη φρίκη του πολέμου. Αλλά σήμερα, στα σαράντα του, τα όνειρά του για μια φυσιολογική ζωή έχουν σχεδόν γκρεμιστεί. Νιώθει «παγιδευμένος» με την οικογένειά του στο χωριό Ρίτσμοντ στη Δεκέλεια - μια περιοχή νοτιοανατολικά της Κύπρου, η οποία μετά την ανεξαρτησία της Κύπρου διατηρείται απο το Ηνωμένο Βασίλειο ως στρατιωτική βάση*.

» Περισσότερα...

Κάποτε οδοντίατρος πολλών Κυπρίων στη Συρία, τώρα πρόσφυγας στην Κύπρο

01 May 2014

© UNHCR

Με πολλούς Κύπριους ασθενείς πριν από τον πόλεμο, ο Ναμπίλ - οδοντίατρος από τη Συρία - είχε πολλούς φίλους για να επισκεφθεί στην Κύπρο.  Το Σεπτέμβριο του 2012, όμως ο ίδιος και η οικογένειά του, Παλαιστίνιοι πρόσφυγες από το Γιαρμούκ κατέφυγαν στην Κύπρο για να γλιτώσουν από τον όλεθρο του πολέμου. Μόλις  λίγους μήνες πριν από την κλιμάκωση της βίας στο Γιαρμούκ, κατέφυγαν στην Κύπρο με την ελπίδα ότι θα είναι σε θέση να επιστρέψουν μόλις τελειώσουν οι συγκρούσεις. Κι έγιναν πρόσφυγες για δεύτερη φορά.

» Περισσότερα...

Οικογένεια Αφγανών αιτητών ασύλου στην Κύπρο: χωρισμένη και υπό κράτηση

© UNHCR Cyprus

Κέντρο υποδοχής Κοφίνου, Λάρνακα, 20 Δεκεμβρίου 2013 – Η φωτογραφία ενός θρησκευτικού ηγέτη των Σιχ ξεχωρίζει στο μικρό δωμάτιο του κέντρου υποδοχής στην Κοφίνου που φιλοξενεί την Αρόρα και τα τρία ανήλικα παιδιά της. Με τον σύζυγο της στα κρατητήρια για περισσότερο από ένα χρόνο μετά την απόρριψη του αιτήματός τους για άσυλο, η θρησκεία είναι το στήριγμά της: ‘Παίρνω δύναμη από την θρησκεία μου,’ λέει και κοιτάζει με νοσταλγία την φωτογραφία που έφερε από το Αφγανιστάν πριν από ένα χρόνο. 

» Περισσότερα...

© UNHCR Cyprus

Λευκωσία, ΚΥΠΡΟΣ, 20 Νοεμβρίου 2013 - ‘Οταν ο Ραμάντ*, ανιθαγενής Κούρδος από τη Συρία, έλαβε τον προηγούμενο μήνα την επιστολή που περίμενε τόσο καιρό από τις Κυπριακές αρχές, ότι το αίτημα του για διεθνή προστασία αναγνωρίστηκε, δεν ένιωσε ανακούφιση. Χωρίς την υπηκοότητα της χώρας που γεννήθηκε, νιώθει ότι το δράμα του θα τελειώσει μόνο όταν αποκτήσει την υπηκοότητα της χώρας όπου ζει τώρα.

» Περισσότερα...

Παλαιστίνιοι πρόσφυγες στην Κύπρο μαθαίνουν Ελληνικά (Αύγουστος 2010)

©

Παλαιστίνιοι πρόσφυγες όλων των ηλικιών μαθαίνουν Ελληνικά στο Σπίτι της Παλαιστινιακής Κοινότητας στη Λάρνακα. Δάσκαλοι, είναι δύο νέα παιδιά- Παλαιστίνιοι και οι δύο από το Ιράκ, οι οποίοι ήρθαν πριν από 3 περίπου χρόνια στην Κύπρο με τις οικογένειές τους και σήμερα φοιτούν στο Πανεπιστήμιο της Κύπρου.

 

 

» Περισσότερα...

Άνθρωποι που αναζητούν διεθνή προστασία διασχίζουν την Πράσινη Γραμμή – Η ανθρωπιστική διάσταση (Φεβρουάριος 2009)

©

Το να φεύγεις με τη βία από τη χώρα σου είναι αναμφισβήτητα μία τραυματική εμπειρία, ιδιαίτερα όταν αφήνεις πίσω συγγενείς και φίλους.  Όταν όμως φεύγεις χωρίς έγγραφα, με όλους τους κινδύνους που αυτό περιλαμβάνει, εναποθέτοντας τα απομεινάρια της ζωής σου σε λαθρέμπορους που μοναδικό τους μέλημα είναι το κέρδος, η εμπειρία γίνεται ακόμα πιο τραυματική.   Αυτό καταδεικνύουν μαρτυρίες προσφύγων και άλλων ανθρώπων που μετακινούνται στην εποχή μας χωρίς έγγραφα, κάτω από ιδιαίτερα επικίνδυνες συνθήκες που καταφέρνουν τελικά να επιβιώσουν.

» Περισσότερα...

Προοπτικές ένταξης προσφύγων στην Κύπρο (Νοέμβριος 2009)

©

Με αισθήματα νοσταλγίας για την πατρίδα τους αλλά και ευγνωμοσύνης για την Κύπρο που τους παρέχει προστασία, οι (διεθνείς) πρόσφυγες που διαμένουν στη Κύπρο αγωνίζονται να ξανακτίσουν τη ζωή τους στο νησί, μέχρις ότου  οι συνθήκες επιτρέψουν την επιστροφή τους στην πατρίδα . Ωστόσο για πολλούς, η επιστροφή δεν είναι ορατή στο άμεσο μέλλον, όπως ισχύει και στην περίπτωση των προσφύγων από το Ιράκ που έχουν καταφύγει στη Κύπρο για  προστασία.

 

 

» Περισσότερα...

Ανθρωπιστική κρίση στο Ιράκ – Ποιο το αντίκτυπο στην Κύπρο (2007)

©

Η βία στο Ιράκ ολοένα κλιμακώνεται. 

«Όσοι Ιρακινοί δεν κατάφεραν να εγκαταλείψουν τη χώρα, περιμένουν μέχρι να έρθει η δική τους σειρά να πεθάνουν». Με αυτό τον τρόπο, συνοψίζει ένας Ιρακινός δημοσιογράφος τις δραματικές συνθήκες που επικρατούν σήμερα στο Ιράκ, απ’  όπου 2 εκατομμύρια άνθρωποι διέφυγαν σε γειτονικές κυρίως χώρες και  2 εκατομμύρια ακόμα εκτοπίσθηκαν μέσα στην ίδιά τους την πατρίδα.

 

» Περισσότερα...

Τυγχάνουν Δίκαιης Μεταχείρισης οι Ιρακινοί; Από τον William Spindler, 2007

©

Τα στατιστικά στοιχεία στις βιομηχανικές χώρες προκαλούν ανησυχίες

Καθημερινά παρακολουθούμε στις τηλεοράσεις και στις οθόνες των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών μας την κλιμάκωση της βίας στο Ιράκ. Ωστόσο – παρά την συνεχή αιματοχυσία – τα στατιστικά αποδεικνύουν ότι ποτέ άλλοτε δεν ήταν τόσο δύσκολο για τους Ιρακινούς να βρουν προστασία στις βιομηχανικές χώρες.

» Περισσότερα...

Προσφορά προς τους πρόσφυγες (Φεβρουάριος 2010)

©

 Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μένουν αδιάφοροι μπροστά στο ανθρώπινο δράμα  εκατομμυρίων προσφύγων που εγκαταλείπουν τα σύνορα των χωρών τους εξαιτίας  πολέμων και διώξεων και προβληματίζονται για το που βαδίζει η ανθρωπότητα. Ωστόσο λιγότεροι άνθρωποι θα ανταποκριθούν σε μια φιλανθρωπική έκκληση ή θα θελήσουν να δραστηριοποιηθούν και να έρθουν σε επαφή με κάποιο τοπικό ή διεθνή οργανισμό προκειμένου να ενημερωθούν για το πώς μπορούν να βοηθήσουν. Διαβάστε εδώ με ποιο τρόπο Κύπριοι από διάφορα στρώματα της κοινωνίας βοηθούν πρόσφυγες και αιτητές ασύλου.

» Περισσότερα...

Το παζαράκι των αγγέλων – ένα καταφύγιο προστασίας για τους λιγότερο προνομιούχους (Σεπτέμβριος 2008)

©

Το έργο της Μητέρας Τερέζας φαίνεται να συνεχίζει να αποτελεί πηγή έμπνευσης για κάποιους, ίσως πολύ λίγους … Αυτό συμβαίνει τουλάχιστον στην περίπτωση της Αγάθης, μίας τριανταπεντάχρονης μητέρας, μονογονέα, που παρά τις δικές τις προσωπικές δυσκολίες, δημιούργησε πριν από τρία χρόνια το παζαράκι των αγγέλων.

 

 

» Περισσότερα...

URL: www.unhcr.org.cy/el/nea/anthropines-istories.html
copyright © 2001-2018 UNHCR - all rights reserved.